Fysiske rammer

Stjernestunder

På forhånd undskyld

Forårsbørnene får lige nu læst Ole Lund Kirkegaard ”Gummi Tarzan”

GUMMI TARZAN er en sjov og varm historie om drengen Ivan Olsen, der er lille og tynd og ikke har store muskler. I skolen får han buksevand, ... Hans far kalder ham Gummi-Tarzan, fordi han så gerne vil have en stærk søn, men Ivan Olsen er lille og tynd og ikke spor stærk, førend den dag han møder heksen….

Børnene lytter med stor interesse og opmærksomhed, og glemmer næsten at spise. I dag kom vi til fortællingen om de store drenge som spytter lang-spyt.

Det måtte vi da prøve, faktisk var det ret svært og vi måtte øve flere gange….Det gik lidt som med Ivan Olsen, at spytklatterne var nogen små hvide klatter, der løber ned af blusen.

Viola måtte træde til og vise hvordan en kæmpe spytklat sendes afsted. (Videoen kommer i næste opslag)

I næste uge skal vi se om vi kan spytte over vejen. Derfor vil I nok opleve at børnene øver sig i weekenden – er i friske så giv den lige lidt fif

God weekend - lang-spyt Viola og AnneMarie​

Forårsbørnene er virkelig med på hvad som helst

I sidste uge fik vi en spontan snak om vores kroppe og hvad der var inden i kroppen” vi kom forbi lunger, hjerte og nyre. Alle vores sanser kom i spil, hvordan lugter man? hvordan ser man og med hvad? hvordan lugter man når noget lugter godt eller fælt?

Se vi ens ud, forskelle på piger og drenge – vi/de blev ved, det blev en meget spændende og lærerig snak.

Vi hoppede længe og kunne mærke vores hjerte banke meget hurtigt, vi blev forpustet og kunne mærke vores lunger arbejde.

Men en ting optog børnene meget og det var vores navle, hvad var den mon til? Pigekroppe og drengekroppe. Snakken gik lystigt blandt børnene, sammen fandt vi ud af at det var gennem navlen vi fik mad da vi var inde i vores mødres maver.

Derfor måtte vi undersøge en efterbyrd, vi var heldige da AnneMarie lige havde fået et Alpacaføl og havde efterbyrden med. Børnene var modige og hjalp med at finde navlestrengen og bredt efterbyrden ud – så vi kunne se lives træ.

Nu ved vi lidt om hvordan vores kroppe fungerer og hvorfor vi skal passe så godt på kroppen og ikke mindst hinanden.

Måske I forældre får nogle spændende spørgsmål hjemme

Forårsbørnene har i dag været på en lille hyggelig og "varm" tur

I skoven fandt vi smørblomster, og sørme om ikke vi alle "kunne li smør"

Derefter undersøgte vi forskellen på Vorterod og Anemoner, Vorterod har "kartofler" på roden og Anemoner har lange rødder. Børn som viser stor interesse og virkelig kan lytte, når de får fortalt - det er en stor fornøjelse.

Efter vores Natur og Teknik tur, plukkede vi Anemoner. Derefter gik vi ned til plejehjemmet med små buketter i glas, vi pyntede deres frokostborde og selvfølgelig sang vi den smukke forårssang om anemoner.

Det er dejligt at gøre noget for andre, og se at de bliver glade

Vind i håret på cykelturen, hyggelig leg og gode bog-vitaminer er opskriften på en dejlig formiddag

​Fire friske yngstegruppebørn, Vilja, Viola Alberte, Lucas og Dexter var med på, at vi trængte til nogle nye bøger fra biblioteket.

Børnene hyggede sig meget med leg, højtlæsning og madpakker.

Hvor var det en dejlig formiddag

Så vi i gang igen

Mejeristerne gik i Lærkehaven i stedet for at gå ind…..vejret var simpelthen bare så dejlig. Vi ku mærke solen varme . Børnene legede, hyggede, samarbejdede i fællesskab, glæde sig sammen når tingene lykkedes, fandt små dyr i massevis. 

Jeg fik den smukkeste vintergæk, hvor vi opdagede der var små dugperler på….​

Sang og musik på plejehjemmet

Yngstegruppen og 4 friske børn fra ældstegruppen var på besøg på Birkelse plejecenter.

Musik Laila havde kufferten fuld af fisk, grise og sjove effekter.

Hun jonglerede med violin og grisetryner i samarbejde med børnene og de ældre fra plejecenteret.

Vi samler på stjernestunder

Dagens overraskelse i yngstegruppen

Når man bestiller en makrel - får man en skolæst. Sikke en sjov fætter fisk den var.! Laaaang hale og kæmpe store øjne, for der er jo nok ret mørkt dernede i det dybeste hav, hvor skolæsten bor.

Alle turde røre ved skolæsten. Nogle tog hurtigt hånden til sig. Andre undersøgte videre med fingrene. Men alle brugte øjne, ører og næse, mens vi snakkede om hvad alt på fisken hedder. Nogle ting kunne børnene godt regne ud: fx øjne, ører og hale. Men også nye begreber som: gæller, finner, skæl og gat blev blev brugt i vores snak. Spørgsmål som: “hvordan bevæger den sig?” og “hvordan trækker den vejret” blev drøftet.

Spændende snakke. Vi kiggede også ind i fisken og kiggede og rørte ved diverse indvolde.

Selv om dagen ”gik lidt i fisk” - må vi håbe at der ikke går helt “gedde” i den!​

Find os her

​Terpsvej 5, Birkelse, 9440 Aabybro

Rutevejledning

Find os på Facebook

Vi opdaterer jævnligt vores Facebook profil​.

Følg med i vores nyheder og aktiviteter.

Har du spørgsmål eller ​ønsker du at høre nærmere?

Den Selvejende Børnehave Landsbyhaven

Terpsvej 5, Birkelse
​9440 Aabybro

Klik her for rutevejledning

CVR: 21786144

Kontaktoplysninger

Telefon: 29 48 07 25

(Anne Marie privat 61 76 59 88)

E-mail: info@landsbyhaven.dk

Åbningstider

Fra 6.00 til 17.00 (fredag til 16.30)​

Lys, lyd, farver er en forudsætning for at børn og voksne trives. Vores stuer er indrettet med materialer der har en støjdæmpende funktion, både i gulvbelægningen og lofterne. Det har stor betydning for os at lokalerne er præget af en hjemlig indretning, med muligheder for kreative aktiviteter.