Yngste gruppen

Yngstegruppens fysiske rum er rammen for en pædagogisk praksis hvor tryghed, nærvær og fordybelse i leg og læring er nøgleord.

Yngstegruppen er der, hvor det lille barn får sin første erfaring med børnehavelivet. Med egen indgang/garderobe for denne aldersgruppe er der forudsætning for at barnet - og forældrene - kommer roligt og trygt ind i børnehaven. Når der er krammet og måske vinket farvel i “vinkevinduet”, er der to rum de mindste børn kan lege i. I begge rum er der alderssvarende legetøj, bøger og mulighed for kreative aktiviteter. 

Det første rum er nyrenoveret med bla troldtekt akustikloft og loft til kip. Hele året lyser den smukke Christiansfeld stjerne over børn og voksne under taget, men i vinterhalvåret bringer det en særlig hygge med sig. 

Under stjernens lys er der hver dag samling på det store tæppe. Det er også i dette rum, at børnene kan sove middagslur efter behov. Det andet rum blev længe kaldt væksthuset, og med god grund. ​

Den ene væg har et langt vinduesparti med udsigt ud mod yngstegruppens gårdhave. To ovenlysvinduer i det skrånende tag bidrager ligeledes til et lyst rum, der får tankerne hen på væksthuse. 

Rummet er bygget rundt om et gammelt egetræ, der med sin høje alder fylder i omfang, og står godt forankret med sine rødder under børnehaven. Når man kigger op og ud af ovenlysvinduerne, kan man se træets top “vokse ud af børnehaven”. 

Børnene forundres, når de kigger op og ud. Hvad tænker de mon? Forestiller de sig, at træet engang i sin iver over at vokse sprængte børnehavens tag? Drømmer de om også at vokse ind i himlen? - eller betragter de en solsort, der sidder på en af træets grene? I yngstegruppen er rammen sat for, at både børn - og træer - kan vokse og gro.​

Find os her

​Terpsvej 5, Birkelse, 9440 Aabybro

Rutevejledning

Find os på Facebook

Vi opdaterer jævnligt vores Facebook profil​.

Følg med i vores nyheder og aktiviteter.

Har du spørgsmål eller ​ønsker du at høre nærmere?

Den Selvejende Børnehave Landsbyhaven

Terpsvej 5, Birkelse
​9440 Aabybro

Klik her for rutevejledning

CVR: 21786144

Kontaktoplysninger

Telefon: 29 48 07 25

(Anne Marie privat 61 76 59 88)

E-mail: info@landsbyhaven.dk

Åbningstider

Fra 6.00 til 17.00 (fredag til 16.30)​

Lys, lyd, farver er en forudsætning for at børn og voksne trives. Vores stuer er indrettet med materialer der har en støjdæmpende funktion, både i gulvbelægningen og lofterne. Det har stor betydning for os at lokalerne er præget af en hjemlig indretning, med muligheder for kreative aktiviteter.