Fysiske rammer

Mejeriet

“Hvad er et Mejeri?”, spørger børnene, når vi går op af den gamle trappe, hen over reposen og ind i det rum, vi kalder for Mejeriet.

Med ører på stilke får de historien om, hvordan der i gamle dage var mejeri, netop her.

Siden har Det Gamle Mejeri været bolig for en familie med fem børn, og i dag ejes det af Vedsted Friskole, der bla har indrettet musik- og sløjdlokale i den historiske bygning. Øverst oppe - hvor vi befinder os - har børnehaven en lille oase, “Mejeriet”, hvor vi kan gå hen med en gruppe af de største børnehavebørn for at lege, lave værkstedsaktiviteter og fordybe os i emner. 

På de gamle trægulve er der øer af bløde tæpper, hvor børnene kan sidde og lege med legetøj og spil, der henvender sig til de ældste børn. 

Der er ligeledes materialer til kreative aktiviteter, der kan sysles med ved bordene. Vejret udenfor er altid nærværende i Mejeriet, for med de skrå loftsvinduer er vi tæt på både sol, blæst og regn. Lyden i det store rum blødes op af troldtekt akustiklofter, og der er et lille køkken, så der kan laves mad og spises madpakker. 

Om foråret, når Forårsbørnehaven går igang, er det i Mejeriet at førskolebørnene har base fra kl 9-12.30. De gamle mure danner i denne periode ramme om en helt særlig tid med oplevelser, fordybelse, leg og læring, som forberedelse til skolelivet.​

Find os her

​Terpsvej 5, Birkelse, 9440 Aabybro

Rutevejledning

Find os på Facebook

Vi opdaterer jævnligt vores Facebook profil​.

Følg med i vores nyheder og aktiviteter.

Har du spørgsmål eller ​ønsker du at høre nærmere?

Den Selvejende Børnehave Landsbyhaven

Terpsvej 5, Birkelse
​9440 Aabybro

Klik her for rutevejledning

CVR: 21786144

Kontaktoplysninger

Telefon: 29 48 07 25

(Anne Marie privat 61 76 59 88)

E-mail: info@landsbyhaven.dk

Åbningstider

Fra 6.00 til 17.00 (fredag til 16.30)​

Lys, lyd, farver er en forudsætning for at børn og voksne trives. Vores stuer er indrettet med materialer der har en støjdæmpende funktion, både i gulvbelægningen og lofterne. Det har stor betydning for os at lokalerne er præget af en hjemlig indretning, med muligheder for kreative aktiviteter.